İnkılap Ortaokulu

Vizyon: Ülkemizin geleceğini şekillendirecek, ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek, küresel değerlere sahip örnek bireyler yetiştirmektir.İlkelerimiz- Önce eğitime önem vermek - Atatürk ilke ve inkilaplarına sahip çıkma - Bilimsel, ulusal ve evrensel değerlere saygı göstermek - Kendimizi sürekli yenilemek ve geliştirmek - Bilgiyi sevgi ortamında kazandırmak - Öğretmen-öğrenci - Veli arasında sevgi-saygı-güven bağını oluşturmak

Misyon: 21. yüzyılda artık ezberci eğitim, amaçsız eğitim, araştırmayan, sorgulamayan,yorumlamayan eğitim verilemez. Yeni bir bin yıla girdiğimiz bu yıllardan itibaren artık hedefleri belli, yaptığı işi bilen, öğrendiğini sorgulayan, düşünen, yorumlayan, araştıran, bilgiye ulaşmayı bilen, öğrendiği bilgilerle yeni bilgiler üreten bireyler yetiştirmek İnkılap İlköğretim Okulu öğretmenlerinin asli görevidir.

Başarılar: 2008 yılında Aşkale İlçesinde yapılan İlköğretim Okulları Bilgi Yarışmasında İlçe Birinciliği. 2008 yılında Erzurum İlinde yapılan İlköğretim Okulları Bilgi Yarışmasında İl İkinciliği. 2009 - 2010 Öğretim Yılında 3 Fen Lisesi, 1 Anadolu Öğretmen Lisesi, 10 Anadolu Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi, 1 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 6 Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi toplamda 22 öğrencimiz bu okulları kazanmıştır. Ayrıca 5 öğrencimizde bursluluk sınavını kazanmıştır. 2010-2011 öğretim yılında Aşkale atletizm yarışmasında ilçe 2. ve 3.´lüğü, Aşkale İlçesinde yapılan İlköğretim Okulları Bilgi Yarışmasında (6-8. sınıflarda) İlçe Birinciliği kazanmıştır. 2010-2011 öğretim yılı sonunda 1 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 5 Anadolu Öğretmen Lisesi, 17 Anadolu Lisesi ve 3 Anadolu Teknik Lisesi olmak üzere toplam 27 öğrencimiz SBS sonucuna göre ortaöğretim kurumlarına yerleşmiştir.

Pansiyon Bilgileri: Yok
Saatler: 08.30-11.55 ve 13.00-15.30 Normal Eğitim
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (0 442) 415 10 17

WEB - https://inkilaportaokulu.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. İSTANBUL CAD. İNKILAP İLK ÖĞRETİM OKULU BLOK NO 78 AŞKALE / ERZURUM

Öğretim Şekli :Tam gün eğitim yapılmaktadır.

Yerleşim Yeri - Aşkale İlçesinde kiralık konut sıkıntısı yaşanmamaktadır. Kiralık konutların ortalama kira fiyatları 800 - 1500 TL arasındadır. Yerleşim yerinde Öğretmenevi ve apart otelde kalınabilir.

Ulaşım Erzurum merkezine ulaşım Aşkale Belediyesi Halk Otobüslerince sağlanmaktadır. Hafta içi ve haftasonunda 30 dakikada bir otobüsler Erzurum merkeze hareket etmektedirler. Erzurum il merkezine 45 dakika, Erzincana 2 saat mesafededir. Aşkaleye ulaşım tren, otobüs ve 45 dakika mesafedeki uçak ile sağlanabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezinde