BURSLULUK SINAVI (İOKBS) 2020 GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI!

BURSLULUK SINAVI (İOKBS) 2020 GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI!

2020 - İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına gireceğiniz okulu görmek için TIKLAYINIZ!

29.08.2020 2323

Sınavın Adı: İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2020

Sınav Tarihi ve Saati: 05 Eylül 2020 Cumartesi günü, tüm sınav merkezlerinde saat 10.00'da başlayacaktır.

Sınav Özet Bilgileri:

SINIF  SORU SAYISI   SINAV SAATİ VE SÜRESİ   CEVAP SEÇENEK SAYISI  5, 6 ve 7. SINIF DERSLER ve SORU SAYILARI 8.SINIF DERSLER ve SORU SAYILARI

 5, 6, 7, 8,

9, 10 ve 11. Sınıflar

 100

 Saat :10.00

Süre: 120 dakika

 4 (Dört)

 TÜRKÇE-25 SORU  

MATEMATİK-25 SORU  

FEN BİLİMLERİ-25 SORU  

SOSYAL BİLGİLER-25 SORU

 TÜRKÇE-25 SORU  

MATEMATİK-25 SORU  

FEN BİLİMLERİ-25 SORU  

SOSYAL BİLİMLER (25 SORU


Sınava Girişte Dikkat Edilecekler:

  • Sınav başvurusu olmayan öğrenciler hiçbir şekilde sınava alınmayacaktır.
  • Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da sınav giriş yerlerinde hazır bulunacaklardır.
  • Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) kontrolü yapılarak sınava alınacaklardır. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  • Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı mühürlü/ barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir. 
  • Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman,pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrencilerin bu araçlarla sınava alınmayacağı, sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavının tutanakla geçersiz sayılacağı bilinmelidir.
  • Öğrenciler yanlarında iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi getirmelidirler.
  • Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

Not: Öğrencilerin fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sınava girecekleri salon ve sırada okul sınav komisyonunca hazır bulundurulacaktır. 


COVİD-19 ÖNLEMLERİ: 

Sınav görevlileri ve adaylar sınav öncesinde tıbbi maske takılı olarak sınav salonlarına gidecek, sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edeceklerdir. Adaylar ise yerlerine oturduklarında aralarında en az 1 metre olacak şekilde mesafe sağlanarak istemeleri hâlinde sınav başladıktan sonra maskelerini çıkararak sınava devam edebileceklerdir.

"Değerli adaylar, ciddi solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle seyreden COVID-19 nedeniyle sınav sürecinde almanız gereken önlemler hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikâyeti olan, COVID-19 olan veya son 14 gün içerisinde COVID-19 vakası ile teması olan adaylar, bina girişinde görevlilere bilgi vermelidir. Endişeniz olmasın şikâyeti olan adaylar sınava alınacaktır. Bina içinde, bahçesinde ve diğer kalabalık ortamlarda sosyal mesafe (en az 1 metre, 3- 4 adım) kuralına lütfen dikkat ediniz. Maske takınız ve maskenizi çıkarmayınız. Sağlığınızı önemsiyoruz. Lütfen bu önlemlere uyunuz. Başarılar dileriz"

"Yerlerinizde otururken en az 1 metre olacak şekilde mesafe sağlanarak istemeniz hâlinde sınav başladıktan sonra maskelerinizi çıkararak sınava devam edebilirsiniz. Maskeniz nemlenir/değiştirmeniz gerekir ise lütfen salon görevlilerini elinizi kaldırarak yanınıza çağırınız. Salon görevlilerimizce size yeni maske verilecektir. Maskenizi çıkarırken maskenin lastiklerini kullanınız, maskenin dış yüzeyine dokunmayınız, tekrar maskenizi lastiklerinden tutarak takınız ve el antiseptiği kullanınız. Elinizi yüzünüze dokundurmayınız."

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı